bel redactie 074 - 256 66 99

Zorgloket weer terug in de binnenstad

Het Zorgloket is weer terug in de binnenstad. Vanaf nu zit er dagelijks een medewerker van het Zorgloket bij Wijkracht in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat. Het Zorgloket is sinds een jaar verhuisd naar het stadskantoor aan de Hazenweg, omdat het stadhuis gerenoveerd wordt. Veel mensen lieten de gemeente weten een bereikbaar loket in het centrum te missen. 

Volgens Jan Bron, wethouder Zorg ligt een extra loket in de binnenstad bij Wijkracht voor de hand. "We willen als gemeente nog intensiever met Wijkracht samenwerken. Deze twee zaken pakken we nu gecombineerd op, door elke dag één Zorgloket-medewerker bij Wijkracht te plaatsen."

Het Zorgloket is elke dag bereikbaar via de telefoon, de mail en fysiek. Per maand worden ruim 2000 vragen beantwoord. Het Zorgloket is er voor alle Hengeloërs die ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekte, beperkingen of psychische problemen maar ook voor hun familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers. Dit kunnen vragen zijn op het gebied van wonen, zorg, welzijn, inkomen en jeugd.

Het Zorgloket is zowel op het Publieksplein (stadskantoor) als bij Wijkracht (Deldenerstraat 20) geopend op: maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 16.30 uur vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur. Telefoon: (074) 2459131, e-mail: zorgloket@hengelo.nl.