bel redactie 074 - 256 66 99

Zorginstelling koopt Villa Tichelwerk in Hengelo

HENGELO Villa Tichelwerk aan de M.A. de Ruyterstraat krijgt een nieuwe eigenaar, hoogstwaarschijnlijk een zorginstelling. Een woordvoerder van Ten Hag Makelaarsgroep zegt dat het uit 1900 daterende rijksmonument ‘zo goed als verkocht is.’ De eigenaar is bijna rond met een niet bij name genoemde zorgorganisatie.


Het pand heeft zo’n twee jaar te koop gestaan. De villa werd in 1996, na een grondige restauratie, gekocht door hogeschool Edith Stein ten behoeve van werk- en vergaderruimtes. Het monument, inclusief het inmiddels verdwenen landgoed, werd gebouwd als woonhuis voor de familie Stork. Later werd het een pension en in 1955 werden de villa, vijver en 2,7 grond door een katholieke stichting gekocht en gingen er fraters wonen.

Die gaven les aan de katholieke kweekschool aan de B.P. Hofstedestraat, die later ook naar de M.a. de Ruyterstraat verhuisde. Midden jaren ’90 kocht een RK-opleidingsstichting het pand voor 215.000 gulden. De villa staat sinds 2017 voor 990.000 euro te koop. Het interieur van Tichelwerk bevat nog veel authentieke onderdelen, zo werd tijdens de restauratie veel houtwerk weer in de oorspronkelijk kleuren teruggebracht. Die restauratie kostte 1,3 miljoen gulden. Waarna het een werkplek voor docenten van de Edith Stein-academie werd.