bel redactie 074 - 256 66 99

Zorgen ProHengelo over veiligheid Hengelose gebouwen

Gepubliceerd op: 23/10/2017

Zorgen ProHengelo over veiligheid Hengelose gebouwen

HENGELO ProHengelo is bezorgd over de veiligheid van gebouwen in Hengelo. Aanleiding is de presentatie van een onderzoeksrapport over het instorten van een parkeergarage bij luchthaven Eindhoven. Fractielid Edith van der Brugh wil nu van het college van B en W weten hoe het eventuele constructiefouten in Hengelose panden wil laten onderzoeken.


Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten in Eindhoven is ook een gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam gesloten, terwijl een nieuwe school in Hoeven nog niet in gebruik wordt genomen. “Er is een vermoeden dat er enkele honderden gebouwen nader onderzocht moeten worden”, schrijft Van der Brugh aan het college. “Niet alleen nieuwbouw, maar alle gebouwen die deze eeuw zijn neergezet.”

VEILIG
Minister Plasterk heeft alle gemeenten opgedragen om te onderzoeken of er ook gebouwen zijn met dezelfde constructiefout. Voor het ProHengelo-raadslid aanleiding om bij het college te informeren wie het onderzoek gaat uitvoeren en of het college met een eigen onderzoeksrapport komt. “Staan er in Hengelo gebouwen waarvan men niet met zekerheid kan zeggen of deze wel veilig zijn?”, wil ze alvast weten.

ZORGEN
Van der Brugh verneemt ook graag wanneer het college van B en W denkt te kunnen concluderen dat er in Hengelo geen gebouwen met constructiefouten zijn. “In Hengelo zijn er sinds het jaar 2000 veel gebouwen bijgekomen. Ook lopen er grote en kleine projecten die op dit moment nog in aanbouw zijn. (...) U begrijpt dat de fractie van ProHengelo zich grote zorgen maakt.”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht