bel redactie 074 - 256 66 99

Zorgboerderij Het Weusthag voelt als een warm bad

Gepubliceerd op: 06/08/2019

Zorgboerderij Het Weusthag voelt als een warm bad

De scholen zijn dicht, iedereen gaat op vakantie, maar voor Stephan en Daphne de Groot van Zorgboerderij Het Weusthag zit er deze zomer geen reisje naar de Costa in. Maar gelukkig hebben ze een zwembad, en varkentje Sjoerd ook.

Welkom
Drie jaar geleden besloten Stephen en Daphne de Groot samen de sprong te wagen om hun Zorgboerderij Het Weusthag te beginnen. Ondertussen hebben ze hun werk opgegeven en zijn ze momenteel fulltime met kinderen met een autistische stoornis bezig. Die komen dankzij een liefdevolle begeleiding heel goed uit de verf. Dat voel je meteen als je het hek open doet. De kinderen komen onbevangen op je af en vertellen vol enthousiasme wat ze leuk vinden om te doen. In hun kielzog Koen de Kalkoen. Maar daarover later meer.

Het roer om
Stephen en Daphne gaan binnenkort met een aantal kinderen zeilen. Dat hoort bij de filosofie van Zorgboerderij Het Weusthag. Stephen legt uit waarom: 'De jonge deelnemers zijn dan lekker actief en komen heel veel buiten. We hebben ook al uitstapjes gemaakt naar een blote-voeten-pad en een zwarte markt. Zo gaan de jongens en meisjes kleine en grotere uitdagingen aan en leren ze bijvoorbeeld ook spelenderwijs met geld omgaan.'

Een warm bad
Varkentje Sjoerd heeft het goed bekeken. Na net te zijn gevoerd door deelnemer Tom stapt hij kordaat in bad. Hij is met zijn 6 maanden behoorlijk uit de tobbe gegroeid maar dat mag de pret niet drukken. Hij zit er gelukzalig in. Marieke, de andere Bonte Bentheimer, heeft andere plannen: lekker rollen in het zand. Je merkt ook dat de kinderen gelukkig zijn bij zorgboerderij Het Weusthag. Stephen en Daphne zijn heel hartelijk en momenteel hebben ze zelfs drie kinderen te logeren.

Klein maar fijn
Zorgboerderij Het Weusthag is kleinschalig. De deelnemers krijgen daardoor, net als de dieren, volop aandacht. Naast het doen van allerlei dagelijkse klusjes krijgen de jongens en meisjes ook de ruimte om helemaal op te gaan in hun eigen favoriete bezigheden. Neem bijvoorbeeld Sebastiaan, die een hut bouwt waar je U tegen zegt en Kaylee, die naast trampolinespringen ook een grote voorkeur voor de poezen heeft. Kitten Fred wordt heerlijk door haar vertroeteld. Ook zoon Sem is gek op Fred. 'Sem vindt het helemaal niet erg, al die kinderen over de vloer,' zegt Daphne. 'Ze vermaken zich gelukkig heel goed met elkaar.'

Koen de Kalkoen
Last but not least: Koen! Ezels Bram en Isa zijn officieel de mascottes van de zorgboerderij maar prominenter aanwezig is Koen de kalkoen. Die wil overal graag bij zijn. Dus waar je je ook bevindt op het erf, Koen staat voor, achter of naast je. Hij pronkt regelmatig met zijn mooie veren en zou het als filmster niet slecht doen. U ziet in het filmpje wel waarom.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht