bel redactie 074 - 256 66 99

Zing mee in het nieuwe Grootkoor Twente

Gepubliceerd op: 29/07/2019

Zing mee in het nieuwe Grootkoor Twente

In de maand september starten de uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Twente. Een bijzonder koorproject met als afsluiting een kerstconcert op 8 december. Solistische medewerking zal verleend worden door zangeres Karin Bloemen.

Dit nieuwe Grootkoor wordt maar liefst het twaalfde Grootkoor in Nederland en wordt georganiseerd door Grootkoor Projecten. Er zal de komende maanden vijf keer worden gerepeteerd o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. Ze groeien nog altijd door.

Het koor is bestemd voor dames en heren die graag zingen in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder. De koorrepetities zullen plaatsvinden op maandagavond 23 september, 7 en 28 oktober, 11 november en 25 november en worden gehouden in de Kristalkerk, P.C. Hooftlaan 120 in Hengelo, van 19.30 uur tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden.

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen. Samen zingen met Karin Bloemen is een unieke ervaring. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin zingt samen met het Grootkoor Twente prachtige kerstliederen en het lichte muziekgenre. Karin Bloemen vervult met glans de rol van Hollands enige echte Diva, met alles erop en eraan! Het concert zal plaatsvinden op 8 december in Schouwburg Hengelo.

Voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving, kunt u terecht op www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht