bel redactie 074 - 256 66 99

Zeker Bewegen Hengelo maakt 55-plussers weerbaarder met workshops

Zorgen voor een betere vitaliteit van 55-plussers, dat is het doel van Zeker Bewegen, een samenwerkingsverband tussen onder meer sportcentrum Fitpunt, de Gemeente Hengelo, Stichting Welzijn Ouderen Hengelo en Judoschool Haagsma. Vrijdag vond de eerste workshop weerbaarheid plaats, waarin 55-plussers leren hoe ze zichzelf in verschillende situaties effectief kunnen beschermen.

Raymond van Kammen aangetrokken is eigenaar en hoofdinstructeur van MySafeHouse, opleidingscentrum voor zelfbescherming. Hij laat de deelnemers zien wat zij vlak voor, tijdens en na een conflict kunnen doen om de controle te krijgen en te houden. Leren handelen Van Kammen: “Ik leer mensen zichzelf op een realistische, praktische manier te beschermen wanneer dat nodig is. Zelfverdediging gaat om het voorkomen of ontwijken van aanvallen of daarbinnen te leren handelen. Om waarnemen en het respecteren van afstand. Niet stil blijven staan, maar bewegen, ontzetten, ruimte maken. Je ademhaling, je ontspanning, je houding; alles komt daarbij aan bod.”

De interesse voor de workshop weerbaarheid blijkt groot. Een van de deelnemers vertelt: “Zelfbescherming is eigenlijk heel makkelijk te leren. Het geeft me een enorm vertrouwen dat ik weet wat ik in een bepaalde situatie moet doen. Ik besef dat ik wel degelijk iets kán doen. Dat geeft een stuk rust als ik de deur uitga.”

Meedoen met Zeker Bewegen Hengelo kan nog steeds. Na een gratis fitheidstest doen 55-plussers 32 weken lang, in een groep en onder begeleiding van ervaren instructeurs specifieke oefeningen en volgen ze desgewenst verschillende workshops.

Meer informatie op: www.zekerbewegenhengelo.nl.