bel redactie 074 - 256 66 99

Zeer grote brand bij Twence Hengelo

Gepubliceerd op: 26/05/2019

Zeer grote brand bij Twence Hengelo

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een grote uitslaande brand gewoed in een hal bij afvalverwerker Twence. De brand ontstond even na middernacht in een pand van 10.000 m2 voor groente, fruit en tuinafval-verwerking.

De schade aan het pand is groot, er zijn geen gewonden. Gedurende de gehele nacht is met man en macht gewerkt om de brand onder controle te krijgen. Rond 06:00 uur werd het sein brand meester afgegeven. In en rond Hengelo was enige tijd sprake van stank en rookoverlast.

De brandweer was snel ter plaatse en constateerde dat extra materieel en water noodzakelijk was. Daarom werd gelijk opgeschaald naar zeer grote brand en later naar een Grip 1. Meetploegen van de brandweer zijn op pad gestuurd om continue de rook te monitoren en metingen te verrichten. Daarbij zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

In totaal zijn 8 blusvoertuigen uit de gehele regio, ondersteunende eenheden voor watertoevoer en logistiek ingezet om deze brand te bestrijden. De brandweer was nog tot in de loop van zondagochtend bezig is met nabluswerkzaamheden.

Op 30 juni brak bij Twence ook een grote brand uit in een afvalberg. De brandweer was toen dagen bezig met blussen. Die brand zorgde voor verhoogde concentraties dioxine in een verspreidingsgebied van 5 kilometer.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht