bel redactie 074 - 256 66 99

Ze zijn er weer: de buurtbonnen

HENGELO Ze zijn er weer: de buurtbonnen. Er ligt weer 54.000 euro klaar, meldt de gemeente. Wie wat wil organiseren kan ze vanaf vrijdag 1 februari aanvragen. De gemeente noemt zelf wat voorbeelden waarvoor ze gebruikt kunnen worden: het plaatsen van een ooievaarsnest, het organiseren van een beach-soccertoernooi of een buurttheatervoorstelling.


Zo’n buurtbon is een tegoedbon die Hengeloërs kunnen inzetten om hun buurt ‘mooier, veiliger en gezelliger te maken.’ Het aanvragen is simpel volgens de gemeente: belangstellenden kunnen een aanvraagformulier downloaden via www.hengelo.nl/buurtbonnen. Zo’n formulier kan ook worden afgehaald bij het stadskantoor, Hengelo Promotie, Welbions aan de Paul Krugerstraat en verschillende buurt- en wijkcentra.

Het ingevulde formulier moet worden teruggestuurd naar de gemeente, aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. De bewonersorganisaties brengen vervolgens advies uit aan de gemeente over het honoreren van de ideeën. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 15 november worden ingediend.