bel redactie 074 - 256 66 99

WOZ-waarde van woningen Hengelo openbaar

Vanaf 1 oktober 2016 zijn de WOZ-waardes van alle woningen in Hengelo openbaar via www.gbtwente.nl. Iedereen kan vanaf dat moment de WOZ-waarde van willekeurige woningen in Hengelo bekijken en met elkaar vergelijken. Alleen de voor 2016 geldende WOZ-waarde (met peildatum 1-1-2015) van een woning wordt getoond en gegevens uit de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG). Vanaf eind februari 2017 zijn de nieuwe waarden met peildatum 1-1-2016 te raadplegen. Andere gegevens zoals de eigenaar, de verkoopprijs of taxatieverslag van de woning worden niet getoond.

Gemeenten (of gemeentelijke belastingkantoren in opdracht van de gemeenten) stellen de WOZ-waarden vast. De gegevens worden verzameld in een landelijke database. Per 1 oktober maakt het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) de WOZ-waarden van alle woningen in haar verzorgingsgebied inzichtelijk via een lokale WOZ-viewer op de website van het GBT: www.gbtwente.nl.

Het GBT voert voor negen gemeenten WOZ-taken uit. Daarvan is meer dan de helft door het GBT aangesloten op de landelijke database. Het gaat om Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Losser. De gemeenten Berkelland, Bronckhorst, Haaksbergen en Oldenzaal worden de komende tijd aangesloten op de landelijke database. De landelijke database is te benaderen via www.woz-waardeloket.nl.