bel redactie 074 - 256 66 99

Wooncomplex Dalmeden Hengelo 'niet zo groot'

HENGELO Er is geen sprake van een groot woongebouw met 20 tot 25 appartementen in Dalmeden, maar het gaat om een kleinschalig appartementengebouw met negen appartementen. En dat complex maakt deel uit van een hofje met twintig grondgebonden rijtjeswoningen. Aldus het college van B en W in het raadsvoorstel om het bestemmingslan Dalmeden, CPO Kamers vast te stellen.


Het is een reactie op het bezwaar van tientallen bewoners tegen de komst van het wooncomplex. Ze zijn boos omdat de gemeente hen bij de aankoop van de kavels zou hebben voorgehouden dat de wijk grotendeels groen zou blijven. Het bouwplan, in de vorm van een Franse boerenhoeve op basis van collectief particulier ondernemerschap (CPO), is evenwel veel te massaal, vinden de omwonenden. Ook het plan voor een grote parkeerplaats is niet goed gevallen.

Volgens het college is er evenwel niets aan de hand. Het bestemmingsplan staat een groot woongebouw met 20 tot 25 appartementen toe, met daarnaast meerdere kleine woongebouwen. In totaal 35 woningen met een maximale bouwhoogte van vijftien meter. En bij het bouwplan CPO Kamers gaat het om 29 woningen in totaal, aldus B en W. “Dit plan past beter in een uitleglocatie als Dalmeden dan grote aantallen appartementen.”