bel redactie 074 - 256 66 99

Wie wint dit jaar het jaarlijkse scholierendebat?

Wie wint dit jaar het jaarlijkse scholierendebat? Donderdag 13 april gaan de hoogste klassen van havo en vwo van de vier Hengelose scholengemeenschappen met elkaar in debat in de Waterstaatskerk. In 2016 werd het Scholierendebat gewonnen door het Bataafs Lyceum door Lyceum De Grundel met een verschil van twee punten te verslaan.

De scholieren van het Twickel College, Lyceum De Grundel, het Bataafs Lyceum en het Montessori College Twente hebben zelf de stellingen bedacht en zich voorbereid. Tijdens zes rondes staan steeds twee teams van tien debaters tegenover elkaar. Via loting wordt per ronde een stelling getrokken en bepaald welk team de rol van ‘voor’ en ‘tegen’ op zich neemt. De laatste twee rondes zijn een zogenoemd 360 graden debat. Tijdens dit debat luidt halverwege de gong en moeten de teams van standpunt wisselen. Dus het standpunt dat eerst verdedigd werd, moet dan worden aangevallen.

Wethouder Claudio Bruggink leidt het debat. De jury van het Scholierendebat staat onder leiding van Niek Dekker (juryvoorzitter) van het Debatbureau. De andere juryleden zijn raadslid Roel Kok en Michel Hasselerharm, chef stadsredactie van de Twentsche Courant Tubantia.