bel redactie 074 - 256 66 99

Werkgroep Paddentrek Hengelo zoekt vrijwilligers

Werkgroep Paddentrek Hengelo zoekt vrijwilligers om te helpen met het fenomeen paddentrek. Dit verschijnsel doet zich elk jaar voor als de dieren uit hun winterslaap komen en massaal naar een nabijgelegen poel, vijver trekken om zich voort te planten.

De werkgroep verwacht tijdens de komende 10 weken weer enkele duizenden amfibieƫn veilig over te zetten, waarbij vrijwilligers vele avonden tussen 18.30-22.30 uur druk in de weer zijn op verschillende locaties. Bij het Kristalbad zijn al diverse permanente, beschermende maatregelen genomen om levende amfibieƫn te beschermen.

De werkgroep beschikt over oplaadbare zaklampen, veiligheidshesjes met eigen logo en vele opvangemmers, die vrijwilligers in bruikleen krijgen tijdens de paddentrek. Nieuwe vrijwilligers worden goed op weg geholpen.

Op dinsdag 26 februari geeft de werkgroep een voorlichtingsavond vanaf 20.00 uur op de buitenplaats de Houtmaat aan de Houtmaatweg 9 te Hengelo. De toegang is gratis. Meer info is te vinden op de website van paddentrekhengelo.nl.