bel redactie 074 - 256 66 99

Weekendschool viert 10-jarig bestaan

Zondag 27 mei a.s. wordt op ROC-locatie de Gieterij in Hengelo het 10-jarig bestaan gevierd van Weekendschool "Toppers op Zondag" in Twente.

Weekendschool "Toppers op Zondag" is een stichting die diverse activiteiten aanbiedt aan gemotiveerde jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar die opgroeien in een minder kansrijke leefomgeving. Ze verbreden zo hun horizon op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied wat hun toekomstperspectief positief kan beïnvloeden.

De afgelopen jaren is de Weekendschool uitgegroeid tot een voorziening met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede met in totaal 10 groepen van 20 kinderen. In Almelo zijn drie groepen, in Hengelo is één groep en in Enschede zijn er momenteel vijf groepen.

De Weekendschool wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van veel bedrijven en instellingen die op zo'n 20 zondagen per jaar hun deuren openzetten voor deze kinderen en ook gastdocenten leveren. Afgelopen jaren zijn er veel thema's ontwikkeld die de jongeren een beeld geven van een bepaalde beroepsgroep en de meerwaarde laten zien van het hebben van een leuke baan. Dit motiveert hen om een opleiding te kiezen die bij ze past.

De financiële ondersteuning komt van verschillende sponsoren, subsidieverstrekkers en gemeenten. Meer over de Weekendschool op www.toppersopzondag.nl.