bel redactie 074 - 256 66 99

Wateroverlast in kelder portiekflat Heraklesstraat

Wateroverlast door een hoog grondwaterpeil blijft op veel plekken een probleem in Hengelo. In de kelder van een portiekflat aan de Heraklesstraat stond vrijdag 5 - 7 centimeter water. “Ik kan niet naar de berging zonder natte voeten te krijgen,” zegt een inwoner. Het probleem met het optrekkende vocht en stijgende grondwater speelt daar al langer. Ramen van verschillende portieken van de flat, die eigendom is van Welbions, zijn beslagen door het vochtprobleem. Een schoonmaakbedrijf is inmiddels bezig met het wegpompen van het water.

Ook bewoners van de Adamsweg hebben al jaren last van een hoog grondwaterpeil en daardoor natte kelders en kruipruimtes. Aan die problemen gaat de gemeente Hengelo wat doen. De straat krijgt een nieuw riool speciaal om regenwater af te voeren bij zware regenval. Ook komt er een nieuwe drainage in het gebied aangelegd dat water moet afvoeren. Wethouder Marcel Elferink zei vorig jaar het een plicht van de gemeente te vinden om zorg te dragen voor een goede grondwaterstand, maar vindt het tegelijkertijd ook de verantwoordelijkheid van eigenaren van een perceel.

Heb jij ook problemen met hoog grondwater of vochtproblemen? De redactie verzamelt meldingen hierover. Mail naar: info@radiohengelotv.nl