bel redactie 074 - 256 66 99

Waar is dat feestje? Op deze plaatsen kun je het best carnaval vieren!

Gepubliceerd op: 17/02/2017

Waar is dat feestje? Op deze plaatsen kun je het best carnaval vieren!

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Enschede trapt het carnavalsseizoen af met een verlichte optocht in Twekkelerveld. Hieronder de optochten van deze en volgende week.

Verlichte carnavalsoptocht Twekkelerveld
In Twekkelerveld vindt vrijdagavond een verlichte carnavalsoptocht plaats. De stoet vertrekt om 19.00 uur vanaf Rigtersbleek Aalten richting de Lambertus Buddestraat en voert vervolgens langs de G.J. van Heekstraat, Maanstraat, Zonstraat en de Olieslagweg. De optocht eindigt aan de Schietbaanweg. De route is tijdens de optocht dicht voor verkeer. Prijsuitreiking en de afterparty zijn in het DMBE gebouw aan de Herculesstraat. De zaal is tot middernacht open.

Glanerbrug
Ook Glanerbrug is dit weekend al aan de beurt. De praalwagens en loopgroepen trekken zondag vanaf 13.11 uur door het dorp. Na de optocht volgt een prijsuitreiking in de residentie Café-zaal Nationaal.

Binnenstad Enschede
Op 25 februari trekt een grote carnavalsstoet met veel feestelijkheden door het centrum van Enschede. Veel grote en kleine praalwagens sieren dan de straten. Natuurlijk zijn ook de loopgroepen weer aanwezig. De carnavalsverenigingen vertrekken vanaf het Volkspark. De route eindigt aan de Molenstraat.

De Soaltkloet’ns trekken door Boekelo
De Bonte Stoet van de Soaltkloet’ns trekken zondag 26 februari door Boekelo. Carnavalsvierders kunnen vanaf 13:30 uur de praalwagens bewonderen in het dorp.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto:Carlo ter Ellen

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht