bel redactie 074 - 256 66 99

VVD ziet niets in plan D66 voor windmolens in Hengelo

De VVD is verbaasd over het voornemen van D66 om windmolens te laten bouwen in en rondom Hengelo. D66 wil daarmee voldoen aan het voornemen van de gemeente om meer te verduurzamen. De VVD is voor investeren in duurzame energie, maar vindt dat Hengelo niet moet beginnen met het bouwen van windmolens in Hengelo.

Raadslid Roel Kok: ’Windmolens draaien op subsidie. Natuurlijk moeten wij denken aan de toekomst en daarmee werken aan verduurzaming, maar windmolens zijn niet de oplossing. Windmolens zijn duur, leveren weinig op en kosten de inwoner alleen maar geld en het landschap van het mooie Twente en daarmee Hengelo wordt hiermee ook verpest. Bovendien is er in het oosten van het land veel te weinig wind om veel energie te kunnen generen." Volgens de VVD zijn er genoeg alternatieven voor windmolens. De liberalen pleiten voor een energiemarkt die onafhankelijk is van subsidie.

D66-Raadslid Ten Barge verwees onlangs naar een in 2011 door de gemeente Hengelo gesignaleerde impasse op gebied van het realiseren van windmolens. “Destijds gooiden de toetsingsmethode en het radarsysteem van vliegveld Twente roet in het eten. Daar is nu verandering in gekomen. Op basis van nieuwe rapporten is er meer dan voldoende aanleiding om het realiseren van windmolens als duurzame vorm van energieopwekking opnieuw te onderzoeken. Daar hoeven we dus niet meer op te wachten,” aldus Ten Barge.