bel redactie 074 - 256 66 99

Vuurwerkschade in Hengelo valt mee: 11.500 euro

HENGELO De afgelopen jaarwisseling is er voor ongeveer 11.500 euro aan vuurwerkschade veroorzaakt aan Hengelose gemeentelijke eigendommen. Dat is aanzienlijk minder dan de vorige jaarwisseling, toen er voor 25.000 euro werd vernield.


De schade aan gemeentelijke gebouwen bedraagt 8.000 euro. Zo is bij meerdere gebouwen de dakbedekking beschadigd door vuurpijlen. Daarnaast was er onder andere schade aan een aantal daken van sportcomplexen en schoolgebouwen. Ook werden prullenbakken op schoolpleinen beschadigd. Een hotspot dit jaar was een leegstaand schoolgebouw aan de Weusthagstraat. Hier werden verschillende pogingen ondernomen een ruit te vernielen met illegaal vuurwerk.

Verder telde onderhoudsbedrijf Gildebor drie beschadigde poepbakken, zes afvalbakken en een verkeersbord, samen goed voor een schadebedrag van 3.500 euro. Het definitieve bedrag kan volgens de gemeente nog iets oplopen, omdat er nog vernielingen aan het licht kunnen komen.

De afdeling Stadstoezicht deelde vier boetes aan meerderjarige jongeren uit voor het te vroeg afsteken van vuurwerk. Via het klantcontactcentrum van de gemeente Hengelo kwamen in totaal elf meldingen binnen over vuurwerkoverlast. Daarnaast kwamen er zeven meldingen binnen bij Stadstoezicht.

In de dagen voor de jaarwisseling en op oudejaarsdag stemden Stadstoezicht en de politie de werkzaamheden op elkaar af. De politie richtte zich vooral op het opsporen en in beslag nemen van van illegaal vuurwerk. Dat gebeurde op verschillende plekken in Hengelo. Ook werden filmpjes met bekende vloggers over de impact van illegaal vuurwerk via social media verspreid.