bel redactie 074 - 256 66 99

Vrijwilligers surveilleren bij afgesloten sportparken in Enschede

Gepubliceerd op: 19/03/2020

Vrijwilligers surveilleren bij afgesloten sportparken in Enschede

Mede vanwege vernielingen zijn alle sportparken in Enschede gesloten. Maar hoe zorg je voor voldoende toezicht? Vrijwilligers van Victoria en Aramea gaan surveilleren.

Bert Hellegers | Tubantia

De sportparken in Enschede zijn op last van de gemeente gesloten. De noodverordening is bedoeld om samenscholingen en vernielingen tegen te gaan. In de zuidwijken van de stad schieten vrijwilligers van de clubs Victoria’28 en Aramea de politie en gemeentelijke toezichthouders te hulp om te zorgen dat vandalisme zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Prachtig
Het initiatief is afkomstig van Martijn Koop, die als manager ontmoetingscluster maatschappelijke projecten opzet bij de aangesloten sportverenigingen. Hij stelde gisteren voor een team vrijwilligers samen te stellen die regelmatig bij in ieder geval de sportparken van Victoria en Aramea gaan surveilleren. „Een prachtig initiatief”, aldus wijkagente Erna de Witte in de Wesselerbrink.

Vernielingen
Koop geeft aan dat hij de afgelopen dagen op het sportpark van Victoria al is geconfronteerd met de nodige vernielingen. „Een kapotte dug-out, veel zwerfafval en sigarettenpeuken waarmee gaatje zijn gebrand in het kunstgras. Dat willen we natuurlijk niet. Zo’n noodverordening om de sportparken volledig te sluiten, is nu dan ook een goede zaak, maar het blijft moeilijk te controleren. Ik denk voldoende vrijwilligers op de been te kunnen krijgen voor een surveillanceteam.”

Bewoners
De omwonenden van de sportparken van Victoria en Aramea zijn donderdagmiddag per brief op de hoogte gesteld. Koop: „We hopen dat zo’n preventief toezicht ook in de buurt voor rust zorgt.” Tegelijk worden bewoners opgeroepen ook extra op te letten en verdachte situaties te melden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht