bel redactie 074 - 256 66 99

Vrijwilligers 'Stork!' melden zich nog niet massaal

HENGELO Avond aan avond komen er 200 vrijwilligers in touw. Vijf weken lang, van 20 augustus tot 24 september. Om wat flexibiliteit te krijgen, zijn er in totaal 500 nodig voor het theaterspektakel 'Stork!'. Maar er hebben zich er nog maar zestig, zeventig gemeld. Vrijwilligerscoördinator Johan Keizer wordt er nog niet nerveus van. Maar het zullen er wél meer moeten worden: “Die 500 hebben we keihard nodig!”

Wie mee wil doen met het grote communityproject over 150 jaar Stork op het voormalige fabrieksterrein in Hart van Zuid, kan kiezen uit vele functies. Zo zijn er naaisters nodig, gastvrouwen/-heren, technici, parkeerhulpen, controleurs, terreinschoonmakers, grimeurs, kleedsters.

Ze zijn absoluut nodig tijdens de uitvoeringen op de donderdag, vrijdag en zaterdag. “Zonder vrijwilligers valt de productie gewoon om”, zegt Keizer. Maar dat zal niet gebeuren, verzekert hij. Wellicht speelt de Twentse mentaliteit van ‘kiek’n wat ’t wot’ een rol”, veronderstelt hij. En dat ze zich dan op het laatst massaal melden.

Maar dat is niet handig. “Want we moeten de vrijwilligers nog in groepen indelen, waarbij we rekening houden met hun wensen.” Een kansrijke doelgroep zijn de vers gepensioneerden. “Dit is een heel geschikte klus voor ze. Kortdurend, je ontmoet leuke mensen, de organisatie staat stevig en er zijn voldoende professionals voor de begeleiding.”

”Hengelo moet absoluut in beweging komen”, zegt Keizer. ”Maar ik heb er vertrouwen in dat we het gaan redden, anders was ik niet aan deze klus begonnen. Ze moeten alleen af en toe een schop onder hun kont hebben.” Meer informatie: stork150jaar.nl, doorklikken naar vrijwilligers.