bel redactie 074 - 256 66 99

Vrijwilliger bij de lokale omroep: "Je komt veel te weten over je eigen stad"

Gepubliceerd op: 28/11/2019

Vrijwilliger bij de lokale omroep:

Het is zaterdagochtend én iets na negen uur als het programmateam van Goedemorgen Hengelo de studio van de lokale omroep binnenkomt. Er wordt koffie gezet en de laatste versie van het draaiboek uitgedraaid. Ook vandaag een overvolle uitzending met wat er speelt in Hengelo. Technicus Gerben neemt de planning door en zorgt dat alles technisch soepeltjes verloopt.

HENGELO - 'Tractormeisje' Manon Ossevoort is de eerste gast die binnenkomt samen met haar hond. Ze presenteert later die dag haar nieuwe boek in Almelo. Haar viervoeter is zo uitgelaten dat het van de spanning een klein plasje midden in de studio doet. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen. Presentator Jos klaczynski zit ontspannen achter de microfoon en stelt de gast op haar gemak met een praatje, terwijl het nummer 'Lekker op de Trekker' van Mannenkoor Karrespoor door de ether schalt.

Monique Oostlander, deze week de invalpresentator schuift aan. Dan begint de show. Goedemorgen Hengelo is één van vele radioprogramma's die de lokale omroep wekelijks uitzendt. Ruim zestig vrijwilligers zijn actief bij de lokale omroep. De één loopt er nog pas rond, de ander draait al meer dan twintig jaar mee. Ze zijn werkzaam in verschillende functies. Van techniek tot redactioneel. maar of ze nu een uurtje helpen of meerdere keren per week actief zijn: Het zijn allemaal bevlogen vrijwilligers met een passie voor het maken van radio en televisie.

Een vrijwilligster op de redactie vindt het erg interessant om bezig te zijn met de stad. "Het is boeiend om te volgen wat er gebeurt in Hengelo en om zelf nieuws te maken. Doel is dat je inwoners informeert over wat er speelt in de stad en zo de betrokkenheid vergroot." Voor wie zijn stad beter wil leren kennen, is de lokale omroep dé plek om actief te zijn. Willem-Jan Velderman, één van de jongeren bij de omroep, is al jaren betrokken bij de omroep. "Het is ontzettend leuk en leerzaam," zegt hij. "Je komt veel te weten over je eigen stad. Je ontmoet heel veel verschillende mensen in allerlei leeftijden: van buurtbewoners tot politici. Daarnaast leer je veel; presenteren, lezen, schrijven, interviewen."

Eens kennis maken? Neem dan contact op via info@radiohengelotv.nl of bel met 074 - 256 66 99.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht