bel redactie 074 - 256 66 99

Vragen SP over operatie ‘Bollenpracht’ in ’t Hengelose Kotte

HENGELO De SP wil weten waarom ’t Kotte geen buurtbon heeft gekregen voor het verfraaien van het buurtje met bloemen. De bewoners regelen het nu zelf maar en planten op zaterdag 25 november zo’n 16.000 bollen voor sneeuwklokjes, krokusjes en blauwe druifjes in de gemeentelijke groenstroken.


De Twentsche Courant Tubantia meldt dat de buurtbon is afgewezen omdat narcissen en tulpen tot structurele onderhoudskosten leiden, waarbij het maaischema moet worden aangepast. Dus van die bollen ziet de buurtvereniging maar af, die volgend voorjaar, bij het dertigjarig bestaan van de bewonersvereniging, de buurt kleur wil geven.

Nu is de Hengelose SP in de pen geklommen. Raadslid Andries Bruinsma wil van het college van B en W wel eens weten hoe de communicatie precies is verlopen tussen de aanvrager en de beoordelaar van de buurtbon over operatie ‘Bollenpracht.’ Hij informeert verder onder meer naar de exacte reden van de afwijzing en vraagt zich af of er nog overleg is geweest over alternatieve oplossingen.

Bijvoorbeeld: “Is de mogelijkheid 'eigen beheer' of 'participatie in het beheer' (waaronder maaibeheer) m.b.t. het beoogde terrein onderzocht?”