bel redactie 074 - 256 66 99

Voorzitter SCH en bestuurslid stappen op na mislukken plan Hijschkamer

Gepubliceerd op: 20/06/2019

Voorzitter SCH en bestuurslid stappen op na mislukken plan Hijschkamer

Voorzitter Roland Schwind en bestuurslid Dennis Assink van Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) stappen op na het mislukken van het plan om een Hijschkamer op het marktplein te realiseren. Assink stopt per direct, Schwind zal alleen nog lopende zaken afhandelen totdat er een vervanger is gevonden.

Het college van B en W maakte vorige week bekend dat uitvoering van het plan Hijschkamer te duur zou zijn. Daarop werd besloten om af te zien van de bouw van de markthal. Het bestuur van de SCH zei vorige week totaal verrast te zijn door de mededeling dat het plan van tafel ging. Het SCH heeft in 2017 samen met SVH, Hengelo Promotie en gemeente Hengelo een Integraal Actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad opgesteld. Eén van de hoofdpijlers van het Actieplan was de transformatie van het marktplein. "Door het ontbreken van lef, ambitie en incompetentie bij de gemeente lijken wij voor wat betreft het marktplein weer terug bij af."

De SCH noemt het een drogreden dat de Hijschkamer te duur zou zijn. "Na meer dan anderhalf jaar is de gemeente daar dus plotsklaps achter gekomen. Natuurlijk is dit een drogreden, tot dusverre wezen tussentijdse berekeningen anders uit," aldus Roland Schwind in een verklaring aan de ondernemers van Hengelo.

Lees hier de gehele verklaring van Roland Schwind

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht