bel redactie 074 - 256 66 99

Voortbestaan sinterklaasintocht Hengelo in gevaar

Gepubliceerd op: 18/06/2019

Voortbestaan sinterklaasintocht Hengelo in gevaar

Het voortbestaan van de jaarlijkse intocht van Sinterklaas in Hengelo is mogelijk in gevaar. De organisatie wordt opnieuw 2500 euro gekort door Hengelo Promotie op het jaarlijkse budget. Dit kreeg Pim Lammertink van Stichting Sint Nicolaasstad deze week te horen.


In totaal krijgt de stichting 15.000 euro. Dit is tekort om alle kosten te dekken. "Alleen al voor de pakken en schmink zijn we 12.500 euro kwijt zijn, dan blijft er 2,500 euro. De uitgave voor snoepgoed is 3,500 euro, dan kom je dus tekort," zei Lammertink in het politieke café Hengeloos Peil.

Stichting Sint Nicolaasstad gaat zich nu bezinnen of en hoe de intocht georganiseerd kan worden. Verder versoberen lijkt haast niet mogelijk. De organisatie heeft het tot nu toe gered dankzij de inzet van honderden vrijwilligers, sponsoren, en bedrijven die belangeloos spullen ter beschikking stellen. Ook vanuit de middenstand ontvangt de stichting een bijdrage van 2,500 euro, maar dat zit als in die 15.000 euro verweven.

Lammertink is teleurgesteld en vindt dat Hengelo Promotie zijn verantwoordelijkheid moet nemen, Het sinterklaasfeest is van groot belang. "Wij organiseren een sinterklaas activiteit dat ruim 30.000 mensen op de been brengt. Daarnaast hebben we een vol programma waarin we langs verzorgingshuizen gaan en minder bedeelden bezoeken. Achttien dagen lang zitten wij vol in de schmink en zijn we vol op pad om het feest te brengen waar het normaal niet zou komen."

Hengelo Promotie was dinsdagavond niet bereikbaar voor commentaar. De organisatie reageert woensdag in de loop van de dag via een schriftelijke verklaring op haar eigen website op de uitspraken van Pim Lammertink van Stichting Sint Nicolaasstad in Hengeloos Peil. Ze wijst daarop op de spelregels die gelden voor het verkrijgen van een financiële bijdrage en de hoogte daarvan die gelden voor alle evenementenorganisatoren in Hengelo. Eén daarvan is het aanleveren van de financiële verantwoording achteraf.

"Over de begroting, verantwoording en garantiestelling van de Sinterklaasviering 2018 is veelvuldig contact geweest, aangezien hier onduidelijkheden en onvolkomenheden in stonden. De stichting is niet in staat gebleken om deze onvolkomenheden voldoende weg te nemen. En daarmee is het niet mogelijk voor Hengelo Promotie om de gevraagde garantstelling toe te kennen. Bovendien is er geen gebruik gemaakt van de bezwaar en beroepsprocedure." aldus de verklaring.

Lees hier de gehele verklaring van Hengelo Promotie

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht