bel redactie 074 - 256 66 99

Voorarrest verdachte dodelijke steekpartij met 14 dagen verlengd

Gepubliceerd op: 28/12/2019

Voorarrest verdachte dodelijke steekpartij met 14 dagen verlengd

De Rechter-commissaris heeft de voorgeleiding van de 27-jarige verdachte uit Hengelo met 14 dagen verlengd. Dit mag hij niet zomaar doen. De wet noemt verschillende eisen waaraan moet zijn voldaan. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van verdenking van een misdrijf waarvoor voorlopige hechtenis is toegelaten en moet er sprake zijn van ernstige bezwaren tegen de verdachte. 


Het rechercheteam is dan ook volop bezig met het verzamelen van bewijzen in het onderzoek naar de dood van Chantal de Vries. Inmiddels is de woning van de verdachte doorzocht. Waar dit is gebeurd is onbekend. Inwoners van de Jozef Israëlstraat melden dat de verdachte niet in hun straat woont. Hij zou op eerste kerstdag in de buurt overmeesterd zijn dichtbij de kruizing met de Sloetsweg. 

Trui en steekwapen

De politie heeft belang bij camerabeelden en is op zoek naar het steekwapen en de trui van de 27-jarige verdachte man. Deze mogelijk bebloede trui heeft hij waarschijnlijk uitgedaan en kan ergens in zijn loop/vluchtroute liggen vanaf de Hampshire richting de Joseph Israëlsstraat in Hengelo

Dregteam

In het onderzoek naar de gewelddadige dood op de 27-jarige vrouw uit Almelo op woensdag 25 december rond 2.00 uur heeft de politie vrijdag 27 december met een speciaal dregteam gezocht in onder andere de vijver in de omgeving van het plaats delict aan de Hampshire in Hengelo. Uit het water zijn diverse goederen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen er wordt onderzocht of er een relatie is met het misdrijf.

Bloemen en kaarsen

Steeds meer mensen bezoeken de plaats van het delict. Ze branden kaarsen en leggen bloemen neer en brieven. ,,Een jonge vrouw, in de bloei van haar leven, wordt na één dag hard werken, plots van haar leven beroofd, midden in de nacht van kerst, door een lafaard met een mes”, staat erop een brief geschreven.

Condoleanceboek

Bij Grand Café De Twee Wezen, waar De Vries werkzaam was, is een herdenkingshoekje ingericht met een foto waarop een jonge, stralende vrouw staat. Bezoekers kunnen een bericht achterlaten in een condoleanceboek. ,,Onbegrijpelijk, weggerukt in de bloei van haar leven”, zegt een man. 


Weet je meer? Heb je camerabeelden in deze omgeving? Tip dan het rechercheteam van de politie. Mogelijk ben je getuige geweest en heb je nog niet met de politie gesproken. Of weet je mogelijk meer over de aanleiding van deze gewelddadige dood. Stuur ons een persoonlijk bericht of bel naar: 0900 8844. Anoniem tippen kan ook via: 0800 7000 of via de website meldmisdaadanoniem.nl.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht