bel redactie 074 - 256 66 99

Volop ontwikkelingen in Hart van Zuid

Wat gebeurt er met de oude Wilhelminaschool na vertrek van Techniekmuseum OYFO naar de Hazemeijer en hoe ziet de toekomst van het Dikkerscomplex eruit? Eén ding is zeker, in Hart van Zuid gaat de komende jaren veel gebeuren.

De gemeente Hengelo maakte al eerder bekend dat zij het gebied rondom ROC van Twente nog meer tot een bruisende community wil maken. Hoe dat er gaat uitzien is nog onduidelijk, maar het ontwikkelen van studentenhuisvesting in het gebied zou één van de opties kunnen zijn. Het herbestemmen van de Telgenflat in het centrum tot woningen voor eenpersoons huishoudens laat zien dat hier animo voor is.

Dit jaar wordt in ieder geval de toegang vanaf het station naar het ROC aangepakt, zodat de techniek en technologie in Hart van Zuid beter met elkaar wordt verbonden. Vanaf half maart gaat het Industrieplein op de schop voor de aanleg van het skatepark, het doortrekken van de Veldbeek, de aanleg van groen en de bouw van 530 nieuwe fietsparkeerplaatsen. Vóór de zomer kunnen skaters er al terecht, het compleet vernieuwde plein wordt half oktober opgeleverd.

EMGA Holding B.V, eigenaar van het Dikkerscomplex, staat na het vertrek van OYFO ook te springen om het terrein van ruim 2 ha door te ontwikkelen. De projectontwikkelaar heeft al aangegeven dat de voorkeur uit gaat naar sloop van de gebouwen en ontwikkelen van nieuwbouw. Dit zou vele malen duurzamer en rendabeler zijn dan investeringen in energiebesparende voorzieningen en renovatie.

Dan de oude Wilhelminaschool: Verschillende partijen waren er vorig jaar al duidelijk over: het monumentale gebouw moet geen tweede badhuis worden dat straks jarenlang leegstaat met alle gevolgen van dien. Zover lijkt het niet te komen. BOEi, eigenaar van de Hazemeijer, leek vorig jaar al een belangrijke kandidaat te zijn voor overname van de Oude Wilhelminaschool en was hierover in gesprek met OYFO. BOEi draagt in ieder geval ook bij aan de verhuizing van Oyfo naar Hazemeijer en verbouwing van de oude fabriekshallen. De totale kosten hiervoor zijn begroot op 6,5 miljoen euro.

Het Hengelose college van B en W heeft leden van de gemeenteraad dinsdagavond bijgepraat over actuele ontwikkelingen in Hart van Zuid. Dit gebeurde achter gesloten deuren.