bel redactie 074 - 256 66 99

Vier Bornse organisaties en vrijwilligers genomineerd voor Overijsselse Vrijwilligersprijs

Gepubliceerd op: 17/01/2019

Vier Bornse organisaties en vrijwilligers genomineerd voor Overijsselse Vrijwilligersprijs

Als blijk van waardering voor de enorme vrijwillige inzet in Overijssel reikt de provincie Overijssel op vrijdag 8 februari in het provinciehuis van Zwolle de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018 uit. We hebben in beide categorieën 2 kandidaten uit Borne!

Er zijn dit jaar 37 individuele vrijwilligers en 40 organisaties genomineerd die in de strijd zijn voor deze titel. Een deskundige jury beoordeelt alle nominaties en kiest uiteindelijk de vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie van het jaar. Daarnaast kunnen inwoners van Overijssel stemmen op hun eigen favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie voor de publieksprijs. Een nieuw element dit jaar is de trendprijs welke beschikbaar is voor zowel individuele vrijwilligers als organisaties.

Inwoners van Overijssel kunnen nog stemmen tot 7 februari 23.59 uur op www.ovp2018.nl. Voor zowel de individuele vrijwilligers als de organisaties zijn er prijzen ter waarde van € 1000, € 650 en € 350 beschikbaar. Voor de winnaars van de publieksprijs en trendprijs ligt er € 500 klaar. Het thema van de trendprijs is dit jaar “Iets groots doen met iets kleins”.

Stichting Beheer Dierenpark Borne
De Stichting en Werkgroepleden, bestaande uit diverse vrijwilligers uit de buurt, hebben de Vrijwilligersdag tijdens NLdoet binnen de Gemeente Borne op de kaart gezet. Hierdoor zijn er vele vrijwilligers binnen de Gemeente tijdens deze dag aan het werk. Tevens is de gehele Raad en het College van B&W nu tijdens deze dag betrokken, in de zin van dat zij ook op deze dag bij de diverse klussen de handen uit de mouwen steken (en dit telkens bij een andere klus) die dan binnen de Gemeente worden uitgevoerd.

Senioren Zwemclub Borne
Deze zwemclub is uniek in Borne! De zwemclub, bedoeld voor 55+ (m/v), is opgericht in 1971 uit particulier initiatief en telt tot 40 leden. De zwemclub draait zelfstandig en onafhankelijk. Alle kosten worden betaald uit de contributie der leden. Nimmer ontving men subsidie. Er zijn geen neveninkomsten. De sfeer is gemoedelijk, men komt en zwemt naar eigen inzicht. Niets moet, (bijna) alles kan en mag. Eens per jaar is er een Algemene Leden Vergadering met hapje en drankje. Bij de afsluiting van het seizoen is er een fietstocht met activiteit, met wat te eten en te drinken. Binding en gezelligheid wordt zeer belangrijk gevonden. De zwemclub wil nadrukkelijk ook toegankelijk blijven voor de oudere met een kleine beurs. Vanwege het weinige verloop is Senioren Zwemclub Borne relatief onbekend bij de Bornse bevolking. Leden en bestuur zijn trots op ons cluppie. 'Waar een kleine club groot in kan zijn'. Door dit alles denkt de aandrager dat Senioren Zwemclub Borne en haar bestuur zo speciaal zijn, dat zij deze Overijsselse Vrijwilligersprijs met glans verdienen.

Richard IJzereef
Richard is een alleskunner. Hij heeft bestuursfuncties binnen diverse stichtingen en helpt daarnaast nog bij enkele andere evenementen. Met zijn Stichting de 3 Kearls is hij medeorganisator van lokale evenementen met een maatschappelijk toegevoegde waarde. Als voorzitter van De Strijd – Passiespelen Hertme helpt hij in april aanstaande met de hulp van honderden spelers en vrijwilligers uit heel Twente en ver daarbuiten dit klassieke verhaal op een geheel eigentijdse en spectaculaire wijze op de bühne te zetten. Ook is hij betrokken bij de organisatie van 75 jaar vrijheid in Borne, wat speelt tussen 3 april en 5 mei 2020.
Tevens biedt hij zichzelf regelmatig aan als gewone vrijwilliger voor allerlei incidentele taken, zoals de opzet van het vrijwilligerssysteem voor het Openluchttheater in Hertme en recentelijk nog als medeorganisator bij de intocht van Sinterklaas. Nuchter, weinig blabla, breed inzetbaar en nooit te beroerd om mensen te helpen of ergens bij te springen. Een alleskunner die wel in het zonnetje gezet mag worden, gedragen door vele mensen in het hart van Twente.

Lambert Menheere
Lambert is een vriendelijke man, die altijd bereid is om een helpende hand te bieden aan mensen om hem heen. Hij is gedurende 25 jaar als vrijwilliger betrokken bij het Openluchttheater in Hertme. En daar zijn we zeer blij mee. Nooit is hem iets te veel. Hij helpt bij de vele verschillende evenementen: bij de inrichting van het terrein, opbouw werkzaamheden, de eventuele onderhoud aan de groenvoorziening onder andere. Ook wanneer we bij de verschillende toneeluitvoeringen nog figuranten nodig hebben, in welke rol dan ook, kun je op hem rekenen. Zo speelde hij mee als Soldaat in de Passiespelen van 2014 en als rover in Robin Hood in Hertme in 2017. Maar ook als figurant bij Halloween is hij jaarlijks van de partij. Ook als verkeersregelaar is hij actief bij de verschillende evenementen. Zo is hij de afgelopen 25 jaar vele uren per jaar betrokken bij ons theater. Lambert houdt van aanpakken maar houdt ook op zijn tijd van een grap. Hij voelt zich verantwoordelijk voor het Theater. Kortom: iemand waar wij als "Openluchttheater Hertme" blij mee zijn en een voorbeeld voor velen

Bron: RTV Borne

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht