bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Woonzorgcomplex voor ouderen in oude kweekschool Hengelo

Gepubliceerd op: 18/07/2019

VIDEO: Woonzorgcomplex voor ouderen in oude kweekschool Hengelo

De voormalige kweekschool aan de Paul Krugerstraat in Hengelo wordt een woonzorgcentrum voor ouderen. Het plan is bedacht door Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen, die daarmee de verkoopprocedure heeft gewonnen van de gemeente Hengelo. Er komen 36 woonunits voor 1 of 2 personen. Een deel van het pand wordt gesloopt en weer opnieuw opgebouwd.


Wethouder Mariska ten Heuw: ‘We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen en het plan van Explorius scoorde het hoogst op zowel kwaliteit als prijs. Het plan past uitstekend op deze plek, zo dicht bij het centrum. Een aanwinst voor de stad!’ Wonen met zorg voor ouderen

Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen wil het voormalige schoolpand ombouwen naar wooneenheden voor ouderen die zorg nodig hebben. Aanvullend wil Explorius in samenwerking met huisartsen, apotheker en bijvoorbeeld een praktijk voor fysiotherapie een zogenoemde eerstelijnszorgvoorziening ontwikkelen. De waardevolle elementen van het gebouw blijven grotendeels behoudenen aan de Oldenzaalsestraat komt een nieuwbouwgedeelte van twee bouwlagen.

"We zoeken altijd naar een aansprekende invulling van ruimte, waardoor een betekenisvolle omgeving ontstaat. Ook in dit plan hebben we gezocht naar een betekenisvolle ontwikkeling en we zijn er trots op dat ons plan is geselecteerd!’, aldus Sien Vels, conceptontwikkelaar van Explorius.

De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt zodat de benodigde ruimtelijke procedures opgestart kunnen worden. Volgens planning zal de omgevingsvergunning begin 2020 aangevraagd worden, de bouwwerkzaamheden starten dan na het verlenen van de omgevingsvergunning.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht