bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Wereldwinkel Hengelo viert haar 25-jarig bestaan

Wereldwinkel Hengelo, de Fairtrade cadeauwinkel aan de Drienerstraat, viert van 11 tot en met 15 oktober haar 25-jarig bestaan. Om dit te vieren geeft de winkel deze hele week korting op alle non-food producten.

Op maandag 10 oktober brachten de 35 vrijwilligers van de Wereldwinkel een educatief bezoek aan de inkooporganisaties in Culemborg. ’s Avonds kregen zij een buffet aangeboden door Paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen.

Op zaterdag 15 oktober is er als afsluiting om 17:00 uur een receptie voor oud-leden en voor de winkeliers uit de ‘Drie Straatjes’ (Drienerstraat, Smutsstraat en De Wetstraat).

Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens en milieu. De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Ieder product uit het assortiment is volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Door het kopen van een fairtrade cadeau in de Wereldwinkel levert het publiek een bijdrage aan duurzame armoedebestrijding.