bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Websuper Picnic start in Hengelo

Gepubliceerd op: 16/10/2019

VIDEO: Websuper Picnic start in Hengelo

In de landelijke uitrol van online-supermarkt Picnic is nu ook Hengelo, sinds vandaag, toegevoegd aan de lijst van plaatsen waar boodschappen thuisbezorgd worden. Vorige week maakte Enschede er al kennis mee. Vanuit het distributiepunt aan de Twekkeler Es in Enschede worden beide plaatsen bediend door 8 kenmerkende, electrische bezorgwagentjes en 20 bezorgers. De verwachting is dat er eind dit jaar 25 karretjes en 60 bezorgers actief zullen zijn.

Volgens medeoprichter Michiel Muller gaat het snel met het aantal aanmeldingen. Zo'n 2750 huishoudens hebben zich al via de app geregistreerd. In totaal kunnen ruim 37.000 huishoudens bediend worden. Aanmelden gaat via de Picnic-app op de mobiele telefoon, waarna mensen op de wachtlijst geplaatst worden. Iedereen wordt vanaf die lijst gefaseerd toegelaten.

Het bezorgmodel kent als voordelen het gebruik van milieuvriendelijke en stille karretjes, die weinig ruimte in beslag nemen. Picnic koopt alleen die levensmiddelen in die daadwerkelijk door haar klanten besteld zijn en gaat er vanuit daarmee de voedselverspillng een halt toe te kunnen roepen.

Picnic werd eind 2015 in Nederland gelanceerd door een groep Nederlandse ondernemers en had begin 2019 ruim 300.000 klanten, verdeeld over 75 plaatsen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht