bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Twickel College winnaar Scholierendebat

Gepubliceerd op: 14/04/2017

VIDEO: Twickel College winnaar Scholierendebat

Het Twickel College heeft het Scholierendebat 2017 gewonnen. Met name op het gebied van argumentatie en teamwork scoorden de debaters van het Twickel College hoog. Het team won een wisselbeker en een cheque van 250 euro, te besteden aan de debatcultuur op school. Poppodium Metropool stelde concertkaarten beschikbaar voor alle teams.


Het Scholierendebat stond dit jaar voor het eerst onder leiding van wethouder Claudio Bruggink. De hoogste klassen van havo en vwo van het Bataafs Lyceum, het Montessori College, het Twickel College en Lyceum De Grundel gingen in zes rondes met elkaar in debat.

De stellingen waarover de leerlingen discussieerden, varieerden van ‘de terrassen in Hengelo moeten uitgebreid worden’ tot ‘pas de lestijden op middelbare scholen aan aan het bioritme van pubers'. Verder werd gedebatteerd over het wel of niet strafbaar stellen van pesten, vrouwen moeten voorrang krijgen als zij solliciteren naar topfuncties, geef fietsers vaker groen licht en artsen moeten de mogelijkheid krijgen om patiënten te weigeren met een ongezonde leefstijl.

De teams waren in de debatten erg aan elkaar gewaagd. Ze wisten het publiek in de zaal te overtuigen met hun argumenten en stevige oneliners, zoals ‘winkels die bedolven worden onder de terrassen’ en de ‘sixties housewives attitude’. De hele zaal applaudisseerde ook toen een van de debaters aan de hand van een gekreukeld papiertje weergaf hoe iemand die gepest wordt er altijd littekens aan overhoudt. De laatste twee rondes verliepen volgens een zogenoemd 360 graden debat.

(Bron: Gemeente Hengelo)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht