bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Topdrukte bij Dierenopvangcentrum Hengelo

Gepubliceerd op: 01/08/2019

VIDEO: Topdrukte bij Dierenopvangcentrum Hengelo

Ze hangen er weer met de pootjes uit bij Dierenopvangcentrum Hengelo. Zoals elke zomervakantie zijn er ook in deze vakantieperiode weer veel kittens gedumpt. In de kittenkamer worden ze liefdevol opgevangen en verzorgd. Ook het pension herbergt in de vakantieperiode een groot aantal gasten. José Hartmann vertelt daar het een en ander over én legt uit hoe ze deze zomer de dieren én het hoofd koel houden.

Veel kittens

Het is helaas elke zomer een terugkerend probleem: het Dierenopvangcentrum wordt overspoeld met kittens die zijn achtergelaten, bij voorbeeld in het bos. Er is geen moederpoes te bekennen en sommige kittens zijn er slecht aan toe. Gelukkig weten de oplettende voorbijgangers hun weg te vinden naar de dierenopvang, waar de kittens liefdevol worden opgevangen. Ze worden goed nagekeken en ontwormd, krijgen inentingen en een plekje in de kitten-kamer. Daar maken ze al gauw vriendjes en het beleid is dat ze per twee naar een goed tehuis gaan. Mocht er bij iemand thuis al een kat zijn die zich over een kleine spruit kan ontfermen dan is het ook mogelijk dat een katje alleen geplaatst kan worden.

Moederpoezen

Wie kittens zonder moeder in de stad aantreft kan beter eerst even contact opnemen met het centrum. Het kan best zijn dat er nog wel een moeder in de buurt is. Er worden ook wel eens moederpoezen gebracht zonder hun kinderen. Die moeders zijn dan vaak door het zogen vermagerd en worden aangezien voor verwaarloosde katten. Als wordt geconstateerd dat het zogende poezen zijn worden ze weer teruggebracht naar de plek waar ze gevonden zijn. Omgekeerd is het zo dat, wanneer het vermoeden bestaat dat kittens toch nog wel ergens een moeder hebben rondlopen, geprobeerd wordt ze weer met hun moeder te herenigen.

Kattenpension

Ook het pensiongedeelte is goed bevolkt. Wie op vakantie gaat kan zijn huisdier(en) met een gerust hart bij het Dierenopvangcentrum Hengelo achterlaten. Op dit moment zijn er 40 viervoetige gasten. Voor de medewerkers en vrijwilligers is het flink aanpoten in de zomervakantie. Veel mensen zijn met vakantie, de stagiaires zijn er ook niet maar er zijn wel veel meer dieren te verzorgen.

Vrijwilligers

Het dierenopvangcentrum kan dan ook altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. "Eerst doen we de minder leuke klusjes," zegt José lachend. "En daarna gaan we met z'n allen met de kittens in de kittenkamer spelen." Tijdens extreem hete dagen blijft het centrum 's middags dicht. De dieren krijgen extra water en voer en worden bewust met rust gelaten en goed in de gaten gehouden.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht