bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO Pegida wijdt bouwlocatie moskee Enschede in met varkensbloed

Gepubliceerd op: 12/11/2017

VIDEO Pegida wijdt bouwlocatie moskee Enschede in met varkensbloed

Leden van de anti-islambeweging Pegida Nederland hebben in de nacht van zaterdag op zondag de locatie van de te bouwen moskee op de hoek van de Wethouder Beversstraat en Kuipersdijk ingewijd met varkensbloed.

Een houten kruis dat op het toekomstige bouwterrein was geplaatst, werd door een in priestergewaad gestoken Pegida-lid met behulp van een wc-borstel besmeurd met varkensbloed. Een partytent fungeerde als 'kerk'. Pegida plaatste het filmpje van het 'ritueel' op zijn Twitter-account en Facebookpagina. Volgens ooggetuigen is het kruis zondagochtend door de politie verwijderd, maar in het computersysteem van de politie is hierover volgens een woordvoerder (nog) niets terug te vinden.

Pegida hield in september een demonstratie in Enschede. De Antifascistische Actie (AFA) probeerde die bijeenkomst en de mars van Pegida in de omgeving van het Blijdensteinpark te verstoren. Er werden 32 arrestaties verricht.

Bezwaarschriften
Ook tegen de bouw van de nieuwe moskee aan de Kuipersdijk - het moet de grootste van Nederland worden - waren veel bezwaren. Omwonende vrezen onder meer overlast van de oproep tot gebed, die uit de luidsprekers die worden opgehangen zal schallen. Er werden in totaal 75 bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van de moskee. Maar de Enschedese gemeenteraad gaf onlangs met een royale meerderheid groen licht voor de bouw van de moskee, die in 2020 moet zijn gerealiseerd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht