bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Oyfo Muziek verhuist naar Esrein

De muziekafdeling van Oyfo Kunst & Techniek, nu nog gevestigd in een gebouw achter de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat, verhuist voor 1 april naar Esrein 5. Oyfo laat weten dat het op de huidige locatie niet meer de kwaliteit kan bieden die de organisatie nastreeft. Ook om facilitaire en personele redenen zou een verhuizing noodzakelijk zijn. Daarnaast, zo zegt Oyfo, staat het moeten opereren op drie locaties de volledige fusie en verdere ontwikkeling van de nieuwe organisatie in de weg.


Het pand aan de Esrein 5, eigendom van vastgoedbeheerder EMGA, wordt gezien als een tijdelijke alternatieve locatie om voor de afdeling muziek een oplossing te vinden. Voordeel is dat de gewenste integratie van alle cursusafdelingen kan worden gerealiseerd. Esrein 9 is al in gebruik als huisvesting van de afdeling beeldende kunst, dans en theater, het voormalige CREA. Beiden panden kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden, waardoor alle cursusafdelingen onder één dak komen.

Doel is om uiteindelijk te komen tot een definitieve huisvesting van Oyfo Kunst & Techniek, waarin ook het techniekmuseum wordt geïntegreerd.