bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO Ouderen zien seniorenbeurs vooral als een gezellig dagje uit

Gepubliceerd op: 21/04/2017

VIDEO Ouderen zien seniorenbeurs vooral als een gezellig dagje uit

Rollators, wandelstokken en scootmobielen genoeg deze donderdagmiddag bij de ingang van de Diekmanhal. De vijftiende Seniorenbeurs van Alifa in Enschede is in trek, dat is buiten al wel helder. Binnen in de sporthal is van 's ochtends tien uur tot 's middags vier een komen van gaan van senioren bij de vele standhouders.

"Het loopt heel mooi door." Ilse van Heerwaarden, die de organisatie van de vijftiende seniorenbeurs doet, is zeer tevreden. "Het weer werkt ook mee. We doen deze beurs eens in de twee jaar. Het is laagdrempelig, informeel en de mensen worden niet in de nek gehegen door verkopers. Bezoekers ervaren het vooral als een gezellig dagje uit."

Meer dan 50 organisaties, instellingen en bedrijven op het gebied van wonen, zorg, welzijn en vrije tijd presenteren zich. De voetballers van het Walking Football vallen op met hun rode shirts van FC Twente. Ze gaan een demonstratie verzorgen, vertelt Theo de Vries (72) 'van de Boys'. "We hebben ook al in het Olympisch stadion gespeeld, bij PEC en in Gelsenkirchen."

Middagje uit
De voetballers moeten wachten tot Shantykoor Wrakhout klaar is. Onder het spandoek van Zorggroep Manna zingen ze Meisje ik ben een zeeman. "Er is een heel orkest bij", zegt een verraste bezoeker. "Mijn vrouw is niet bij die kerels weg te slaan", zegt Kees Kwakman.

Kwakman is 71 jaar oud en is al wel vaker op de seniorenbeurs geweest. "Ik heb vanmorgen nog gewandeld in Haaksbergen. Dit is altijd een mooi middagje uit. En je kunt je wat oriënteren op wat je allemaal te wachten staat aan hulpmiddelen. Zeg maar een beetje voorbereiden op de oude dag." Als de klassieker Daar bij de waterkant wordt ingezet, schuift zijn vrouw nog maar wat naar voren met haar stoel.

Bij Apetito genieten twee vrouwen van een bakje hutspot met hachee. "Smaakt wel goed", zegt Marie die samen met schoonzus Annie is gekomen. "Maar ik kook liever zelf. Ik maak altijd ietsje meer en dat doe ik dan in de vriezer."

Ze hebben een plastic tas aan de arm hangen. Marie laat zien wat er zo ongeveer in zit: pennen, een klavertje vier en een waxinelichtje. "Ze gooien je dood met pennen", zegt Annie. De seniorenbeurs zien de dames vooral als 'een leuk middagje uit'. "Een beetje snuffelen en kijken."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht