bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Kersttoespraak burgemeester Sander Schelberg

Aan het einde van het jaar maakt burgemeester Sander Schelberg van Hengelo de balans op. Als rasoptimist is hij positief gestemd over de ontwikkelingen in de stad. “Wat Hengelo kenmerkt, is dat iedereen vanuit zijn eigen kracht investeert in die stad. Mag ik daartoe oproepen om met dat optimisme het komende jaar te investeren in een stad op uw manier?”

Tekst: Kersttoespraak van burgemeester Sander Schelberg

Op de grens van kerstmis en het nieuwe jaar kijken we terug op het jaar 2016. U kent mij als een rasoptimist. Optimisme betekent dat je naar de grote lijn kijkt. Die grote lijn geeft reden tot optimisme.

We staan hier voor Winterworld. We genieten er al bijna een paar maanden van. Tot de eerste week van het jaar genieten we van deze boost die we gezamenlijk met de ondernemers hebben kunnen geven aan die binnenstad.

Ook de gemeenteraad heeft besloten om een boost te geven aan de binnenstad met de bouw van een nieuw stadskantoor waar we over een aantal jaar u met een nieuwe dienstverlening die bij de tijd is kunnen ontvangen. Tot die tijd bent u van harte welkom op de Hazenweg.

Het afgelopen jaar kenmerkte zich door het jaar van de barmhartigheid. U, Hengeloërs hebt de vluchtelingen op een geweldige manier ontvangen. Dat was het afgelopen jaar en daar ben ik bijzonder trots op.

Hengelo is geen eiland en samen met de burgemeesters van Enschede en Almelo voorop, zorgen we dat Twente op de kaart staat. Niet alleen het afgelopen jaar, maar ook de komende jaren ten behoeve van alle Twentse gemeenten. Dat is ook de investering die ik doe voor Hengelo én voor Twente en nu is het aan ons allemaal.

Wat Hengelo kenmerkt, is dat iedereen vanuit zijn eigen kracht investeert in die stad. Mag ik daartoe oproepen om met dat optimisme het komende jaar te investeren in een stad op uw manier.

Als we dat samen doen, dan is Hengelo een stad om enorm trots op te zijn. Samen met u wens ik u een zalig kerstmis en een goede jaarwisseling toe.

Burgemeester Sander W.J.G Schelberg