bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Hogeschool Tio Hengelo 'gerankt' als beste toeristische opleiding van Nederland

Gepubliceerd op: 30/10/2019

VIDEO: Hogeschool Tio Hengelo 'gerankt' als beste toeristische opleiding van Nederland

Volgens de Keuzegids Hbo 2020 heeft Hogeschool Tio de beste toeristische opleiding van Nederland: Internationaal Toeristisch Management. Vestigingsmanager Maurice Krabbenborg reageert enthousiast want het is niet de eerste keer dat Tio gerankt wordt. “De negende keer op een rij, daar zijn we supertrots op. Het Hengelose opleidingsinstituut scoort hoog op studenttevredenheid als het gaat om de inhoud van het lesprogramma, de docenten en faciliteiten.

Studente Eline Brok volgt nu twee jaar de studie Internationaal Toeristisch Management aan de Tio in Hengelo. “Ik heb een passie voor reizen en omdat Tio al jaren voorop staat als beste toeristische opleiding heb ik hiervoor gekozen. Tio Hengelo is ook een hele, kleine vestiging en daardoor ken ik al mijn medestudenten. Ook de docenten staan met passie voor de klas.”

Aankomend schooljaar gaat het opleidingsinstituut haar aanbod uitbreiden met de HBO-opleiding Rechten en bedrijfseconomie. Dat betekent een toename van studenten. “Dat kan allemaal prima op deze prachtige, centraal gelegen locatie”, vertelt de vestigingsmanager. Ook voor deze groep studenten is er voldoende ruimte. Ze krijgen zelfs hun eigen rechtszaal. We werken hier met oefenruimtes om de praktijk na te bootsen. Voor de studenten toeristisch management is er een hotelreceptie en een vergaderzaal nagebouwd. Dat heeft een architect gedaan. In de vergaderzaal moeten ze bijvoorbeeld ook slecht nieuws gesprekken voeren”, dat gebeurt nu eenmaal ook in de dagelijkse praktijk. Voor de HBO-studenten die hier rechten gaan studeren wordt er speciaal een rechtszaal ingericht.”

Op 2 november houdt de Hengelose vestiging een open dag. Wat betreft de toekomst ligt het volgens Krabbenborg in de lijn der verwachting dat Tio Hengelo ook masteropleidingen gaat aanbieden.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht