bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Het Hengeloërtje moet een aanjager van de stad worden

Hengelo heeft nu ook zijn eigen paaltje: het Hengeloërtje, een paaltje in de vorm van de stadhuistoren. Vrijdag werden drie exemplaren van staal in de stad geplaatst bij Eetcafé de Appel. Als het aan de initiatiefnemers ligt, dan wordt het Hengeloërtje écht de aanjager van de stad.

Wethouder Marcel vindt dat het paaltje echt bij de stad past. "Het is echt een aanvulling voor het centrum dat de komende jaren op de schop gaat." Op straat wordt enthousiast gereageerd. Er zijn mensen die ook wel zo'n paaltje in hun tuin willen. Elferink heeft ondernemers opgeroepen om er iets mee te doen, zodat het symbool van de stad straks misschien ook in de vorm van chocolade of een gebakje te verkrijgen is. "Leuk om als relatiegeschenk weg te geven."

Het oorspronkelijke idee kwam van beleidsmedewerker Franc Talsma. Hij zou het mooi vinden als het Hengeloërtje een vervolg krijgt en dat er straks wellicht goedkopere kunststof uitvoeringen in de hele stad staan, maar dan moet er wel een ondernemer worden gevonden die dergelijke uitvoeringen betaalbaar kan produceren.