bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO Hengelose Thales sleept miljoenenorder binnen

Gepubliceerd op: 07/02/2020

VIDEO Hengelose Thales sleept miljoenenorder binnen

De Nederlandse vestiging van de Franse multinational Thales in Hengelo heeft een miljoenen-order in de wacht gesleept van de Britse marine. Het is de één van de grootste opdrachten in de geschiedenis van het bedrijf. 


Thales gaat een compleet zogeheten combatsysteem met de naam Tacticos leveren aan vijf fregatten van de Britse marine. Dit systeem bestaat uit software die de verschillende gevechtssystemen op een fregat aan elkaar koppelt en heel precies kan aangeven wat voor object is gedecteerd zoals een raket, drone of gevechtsstoestel.

Het eerste Britse fregat wordt in 2024 uitgerust met Tacticos. Het zal nog enkele jaren duren voordat alle vijf fregatten het gevechtssysteem aan boord hebben.

Volgens topman Gerben Edelijn is de mega-order een flinke impuls voor de provincie Overijssel, zegt hij tegen RTV-Oost. ‘Op dit moment geven we circa honderd miljoen euro uit aan toeleveranciers, voornamelijk in de provincie Overijssel. En dat bedrag zal de komende jaren gaan groeien. Dit zal tot meer werkgelegenheid in de provincie leiden.’

Bron: NOS en RTV Oost

Foto: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht