bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Hengeloër René van den Assem beklimt in januari de Kilimanjaro

Het nieuwe jaar begint voor René van den Assem uit Hengelo meteen heel bijzonder. In januari doet hij mee aan de Kili-Challenge van War Child en beklimt hij de Kilimanjaro. Met zijn tocht naar de hoogste berg van Afrika wil hij zoveel mogelijk geld ophalen om oorlogskinderen te helpen.

De Kili-Challenge van War Child duurt tien dagen, waarvan René zeven dagen op de hoogste berg van Afrika (5.895m) doorbrengt. Elke deelnemer die meedoet aan de Kili-Challenge wordt uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal 2.400 euro op te halen. De Hengeloër heeft de lat wat hoger gelegd en zichzelf tot doel gesteld om ruim 5100 euro op te halen. Op dit moment heeft hij van dit bedrag ruim 3000 euro binnen. Met de opbrengst van de Kili-Challenge kan War Child duizenden oorlogskinderen helpen en een betere toekomst bieden. Het is de vijfde keer dat de tocht wordt georganiseerd.

De beklimming van de Kilimanjaro vraagt fysiek en mentaal de nodige voorbereiding. Rene heeft de afgelopen maanden volop getraind. Zo loopt hij veel, doet hij aan yoga en rolskiën om zijn bovenbenen te trainen. Wil je René volgen of steunen? Ga dan naar zijn persoonlijke actie-pagina via www.warchild.nl.

Foto: René van den Assem