bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: Gemeente Hengelo investeert fors in de stad

Gemeente Hengelo gaat fors investeren in de stad. Belangrijkste aandachtspunten zijn het centrum en herinrichting van het Industrieplein. Voor deze nieuwe zuidelijke stadsentree is 1,8 miljoen beschikbaar. Daarnaast dalen de woonlasten van de burger. Voor huurders met bijna 6 procent, voor mensen met een koopwoning gemiddeld 2 procent.

De investeringen die Hengelo nu kan doen, is te danken aan de gezonde financiƫle uitgangspositie die de gemeente heeft. De totale omvang van de begroting is in 2018 zo'n 292 miljoen. Wethouder Mariska ten Heuw is blij dat ook het financiƫle perspectief voor de komende jaren op orde is. "Het is prettig dat we nu met een positieve blik vooruit kunnen kijken en deze beleidsbegroting met opgeheven hoofd aan de raad kunnen aanbieden."

De plannen voor de binnenstad worden woensdag 27 september gepresenteerd. De gemeente heeft een plan van aanpak opgesteld samen met belangrijkste partners als Bureau Hengelo, Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en Stichting Vastgoed Hengelo (SVH). De vier partijen hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een gezamenlijk plan met concrete ambities, de acties om die te bereiken en investeringen die daarbij horen.

Externe link:

Financieel portaal van de gemeente Hengelo:
financien.hengelo.nl