bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO Club van de Week: De Hengelose Revue

Gepubliceerd op: 06/01/2020

VIDEO Club van de Week: De Hengelose Revue

De Hengelose Revue is deze week Club van de Week. De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling van de Hengelose Revue zijn in volle gang! 'Foutje... bedankt!' gaat op 31 januari in Schouwburg Hengelo in première. Alle zes de voorstellingen trekken gegarandeerd weer volle zalen, want Hengelo koestert haar revue. En het mooie is: de revue is professioneel geworden.

Zelfgemaakte kostuums en decorstukken

Henk Kiewik, toneelspeler, bestuurslid en PR-man, geeft een rondleiding door het prachtige pand van de revue en showt trots één van de mooiste kostuums, afkomstig uit het eigen naaiatelier. "Mooi hè? Kijk eens wat een werk hier in zit!" Stagiaire Maud Koning van het Cibap past met haar knalroze haren goed tussen de kleurrijke, ook zelfgemaakte decorstukken. Zij beschildert ze onder de vleugels van 'oude rot in het vak' Jan Oude Middendorp.

Op de woensdagavond lacht regisseur Bertus Braam zelf ook heel wat af bij de repetities van de toneelspelers. "Goed zijn ze hè?" Maar hij ziet wel graag wat jong bloed bij de revue: "Nu speelt een vrouw die de 50 al gepasseerd is een kleinkind, haha."

Dansen en zangers

Samen met choreografen Carmen Leusink en Ilse Vossebeld repeteert Bertus ook met de zangers en dansers. Die komen daar op zondagochtend vroeg voor uit de veren. "Dit jaar dansen de zangers voor het eerst mee met de dansers op muziek van het 5-koppige live-orkest. Dat gaat ze prima af," zegt Bertus.

Naast de twee choreografen is er ook een zangcoach. "De Hengelose Revue heeft een goede naam," zegt Bertus. "Ondanks het verloop bij de dansers moeten we elk jaar weer audities organiseren. Het blijft een sterk team. Iedereen wordt hier van jongs af aan al opgeleid en we maken gebruik van elkaars talenten."

Meewerken bij de Hengelose Revue?

Wil je ook 'shinen' bij deze gezellige, grote familie? De revue zoekt altijd jonge en creatieve mensen. Maar pas op! "Je bent er zo aan verslaafd," zegt naaister Lies Ruitenberg. "Ik blijf zelf kostuums naaien totdat ik het niet meer kan." De voorstelling 'Foutje... bedankt' is te zien op 31 januari en 1, 2, 5, 6 en 7 februari. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Schouwburg Hengelo.

Meer informatie: hengeloserevue.nl

Is jouw club volgende week Club van de Week? Schrijf dan nu in!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht