bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO: ANWB AutoMaatje maakt eerste rit in Haaksbergen

Gepubliceerd op: 19/06/2017

VIDEO: ANWB AutoMaatje maakt eerste rit in Haaksbergen

Bij Noaberpoort is het project automaatje op dinsdag 13 juni officieel van start gegaan.

Bij AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te zijn en te blijven. Haaksbergen is de eerste gemeente in Twente die een lokaal ANWB AutoMaatje-project voor inwoners opzet. De eerste rit van AutoMaatje in Haaksbergen vond plaats op 13 juni.

Ton Harmsen (Noaberpoort) en Gerard van den Bos (ANWB) vertellen hoe het project tot stand is gekomen . Azarja Fransen neemt de eerste chauffeurskaart in ontvangst en Herman Oude Veldhuis wordt in de bloemetjes gezet voor zijn vrijwillige bijdrage aan het project.

Dinsdagmiddag reikten wethouder Edith van Spiegel en Gerard van den Bos, programmamanager ANWB AutoMaatje, de eerste deelnemerspassen uit aan Azarja Fransen en Marlein van Loo. Daarna volgde het uitzwaaimoment. Hiermee ging ANWB AutoMaatje Haaksbergen officieel van start.

ANWB AutoMaatje Haaksbergen is bedoeld voor inwoners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen en ook niet meer gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het is een aanvulling op de bestaande vervoersvoorzieningen. Ton Harmsen, projectleider ANWB AutoMaatje Haaksbergen, vertelt: “Bij ANWB AutoMaatje helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en te blijven deelnemen aan het sociale en maatschappelijke leven. De Noaberpoort is blij dat er in Haaksbergen vrijwilligers zijn die zich daar voor willen inzetten.”

Hoe werkt het?
Wie gebruik wil maken van AutoMaatje, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren met de Noaberpoort via (053) 573 45 96. De klant betaalt per kilometer 30 cent aan de chauffeur. De medewerker van de Noaberpoort koppelt de klant aan een van de chauffeurs op de vrijwilligerslijst en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De klant rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van de gereden kilometers.

Chauffeurs gezocht!
Bent u inwoner van Haaksbergen en in het bezit van een eigen auto? Vindt u het leuk om af en toe een minder mobiele plaatsgenoot te helpen door hem of haar ergens naar toe te brengen? Dan kunt u zich aanmelden bij de Noaberpoort via (053) 573 45 96 of anwbautomaatje@noaberpoort.nl.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht