bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO | Sander Janssen (VVD): ‘Wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken’

Gepubliceerd op: 20/05/2020

VIDEO | Sander Janssen (VVD): ‘Wat je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken’

Sander Janssen vindt het een gemiste kans dat er in de Regionale Energie Strategie (RES) Twente nauwelijks wordt gesproken over energiebesparing en -opslag. “Wat dat betreft ben ik het eens met Jan Evers (fractievoorzitter GroenLinks, red.). Hij vindt ook dat we daar als gemeente meer op moeten focussen. Laten we mensen zoveel mogelijk helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Wat je niet verbruikt, hoef je ook niet op te wekken.”

In de onlangs gepresenteerde RES Twente gaat het met name over het opwekken van duurzame energie. In 2030 moet Hengelo 67 GigaWattuur (GWh) duurzaam verkrijgen. 32 GWh via zonnepanelen op daken van instellingen en bedrijven, zo’n 20 GWh via de aanleg van zonneparken en 15 GWh moet uit wind worden gehaald. Twee windmolens van 3 MegaWatt moeten hiervoor zorgdragen.

“Wat windmolens betreft ben ik het juist pertinent oneens met Jan Evers. GroenLinks zou er wel tien willen zien, wij van de VVD vinden twee meer dan genoeg. We hoeven toch niet het beste jongetje van de klas te zijn? Hengelo heeft een relatief klein grondgebied, maar juist veel stedelijke bebouwing. Daarom vind ik dat we juist moeten investeren in zon op dak in plaats van windmolens. Daken genoeg in Hengelo.”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht