bel redactie 074 - 256 66 99

VIDEO | Online cabaretjournaal ANDERMANS V.I.R.U.S. aflevering #9

Gepubliceerd op: 22/06/2020

VIDEO | Online cabaretjournaal ANDERMANS V.I.R.U.S. aflevering #9

Cabaretiers André Manuel, Nathalie Baartman, Jan Riesewijk en Bert Eeftink maken een online cabaretjournaal. Thijs Kemperink presenteert en neemt met het kwartet het nieuws door. Het is de op-een-na-laatste keer. Komende maandag komt de afsluitende aflevering online.


Het is een bijzondere situatie voor de theatermensen. Vanwege corona zijn de theaters gesloten en kunnen de cabaretiers niet optreden. Dit wekelijkse journaal biedt ze toch een podium. Het programma wordt opgenomen in het Wilminktheater.

Thijs Kemperink is de centrale presentator. Hij schakelt naar zijn collega’s Manuel (Diepenheim), Baartman (Borne), Eeftink (Goor) en Riesewijk (Losser), die elk vanuit huis een bijdrage leveren. Toetsenist Maarten de Groot en een elke week wisselende zangeres zorgen voor de muziek. Regisseur is Laurens ten Den.

Het coronavirus komt ongetwijfeld aan de orde, maar is niet het belangrijkste. Met bijzondere nieuwsberichten, foto’s en filmpjes in de media neemt ANDERMANS V.I.R.U.S. de week door. Jan Riesewijk verzorgt de dagsluiting met een boodschap van hoop en troost, onder de titel Oefeningen van Berouw, Hoop en Riesewijk.

foto: Emiel Muijderman, © 1Twente

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht