bel redactie 074 - 256 66 99

Vervangende terrassen Burg. Jansenplein

HENGELO De horecazaken aan het Burg. Jansenplein die binnenkort hun terras moeten missen vanwege de herinrichting, krijgen mogelijk alternatieve terrassen. Eigenaar Ferry Rollman van De Blauwe Engel heeft dit van de gemeente te horen gekregen.


De Blauwe Engel zou over een tijdelijk vervangend terras ‘om de hoek’ voor het voormalige Mickey-pand kunnen beschikken en Stravinsky aan de Wemenstraat. De gemeente zal onderzoeken of dat juridisch haalbaar is, aldus Rollman. De Twee Wezen kan naar de Brinkstraat uitwijken.

Dit verzacht de pijn enigszins, maar hij vreest voor de personele gevolgen, door de werkzaamheden die zestien weken gaan duren. Het zou wel eens banen kunnen kosten, is de angst van Rollman. Bij De Blauwe Engel werken 45 mensen: fulltimers en oproepkrachten. Hij hoopt op een zachte zachte winter, zodat de werkzaamheden niet uitlopen.

Berto Mulder, voorzitter van de lokale afdeling van Kon. Horeca Nederland denkt dat de gevolgen wel zullen meevallen, omdat het ’s winters rustiger is op de terrassen. Hij hoopt dat de ondernemers hun zorgen snel vergeten zijn na de reconstructie. “Want we krijgen een prachtige binnenstad.”

Nachtburgemeester Tijs Jagers: “Het gaat pijn doen, maar ik ben blij dat de gemeente meedenkt en haar best doet om alternatieven te bedenken.” Hij maakt zich wel zorgen over de medewerkers. En het blijft niet bij het Burg. Jansenplein, waarschuwt Jagers: ook de Langestraat en de Willemstraat volgen nog.