bel redactie 074 - 256 66 99

Verkiezingsprogramma LokaalHengelo in braille

LokaalHengelo presenteert het verkiezingsprogramma niet alleen op papier en op de website, maar ook in braille, ingesproken tekst en met pictogrammen. Zodat iedere Hengeloër, met of zonder beperking, kennis kan maken met de politieke standpunten en wensen van deze partij.

“De programma’s van de politieke partijen zijn voor blinden en slechtzienden vaak niet of moeilijk te lezen. Voor mensen met een licht verstandelijke beperkingen en voor mensen die zwakbegaafd zijn, zijn de programma’s vaak te ingewikkeld. Ook de stemformulieren kunnen een belemmering voor het stemmen zijn. Dat moet anders, we willen van Hengelo een echt inclusieve lokale samenleving maken,” zegt raadslid en initiatiefnemer Ben van Veen.

“Het verkiezingsprogramma van LokaalHengelo is daarom beschikbaar in braille en in spraak. Verder zijn er pictogrammen gemaakt, die we graag komen toelichten”, aldus lijsttrekker Gerrit Megelink “We vinden het belangrijk dat alle Hengeloërs ons verkiezingsprogramma kunnen lezen en begrijpen en we roepen de andere partijen op om ons voorbeeld te volgen. Zo is er voor iedereen echt wat te kiezen.”

De partij wil de versie in braille beschikbaar stellen bij de bibliotheek, bij het gemeenteloket en bij de Sociale Werkplaats. Ook zijn er exemplaren op afroep beschikbaar via de mail, info@lokaalhengelo.nl, of telefonisch: 06-81163998. Megelink: “Ook een ingesproken versie is binnenkort te vinden en te beluisteren op onze website, net als een pdf-bestand met pictogrammen. We komen het programma graag in de gewenste vorm langsbrengen en zo nodig toelichten’.