bel redactie 074 - 256 66 99

Verdachte Satudarah-kopstukken blijven vastzitten

Gepubliceerd op: 19/05/2017

Verdachte Satudarah-kopstukken blijven vastzitten

Vier personen die woensdag zijn aangehouden tijdens een zwaarbewapende politie-inval in Enschede blijven nog 14 dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Almelo vrijdagmiddag besloten. De vier worden verdacht van verboden wapenbezit en witwassen.

Onder de verdachten zijn Michel B., mede-oprichter van motorclub Satudarah, en Laurence S., die een belangrijke rol speelt in de Twentse afdeling van de club. Een 19-jarige vrouw uit Enschede die ook bij de inval werd gearresteerd blijft verdachte, maar is weer vrijgelaten.

De prominente leden van Satudarah werden woensdagochtend in alle vroegte aangehouden tijdens een inval aan de Auskamplanden in Enschede. Daar viel een speciale politie-eenheid binnen om bewijsmateriaal te vinden in een onderzoek naar een handgranaat die in december in het huis ontplofte.

Vuurwapens
Nadat er meerdere vuurwapens in de woning waren aangetroffen werden de vijf aanwezige personen aangehouden. Naast B. en S. gaat het om een 23-jarige man en twee vrouwen van 19 en 26. Ze komen alle drie uit Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Lars Smook. 

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht