bel redactie 074 - 256 66 99

Veiligheid fietsende vmbo-leerlingen Hengelo kan er wel mee door

HENGELO BurgerBelangen is bezorgd over mogelijke gevaarlijke situaties voor fietsende VMBO-leerlingen in de directe omgeving van de nieuwe school bij de Europalaan. Er is echter geen aanleiding om stevige maatregelen te treffen, vindt de gemeente.


Met name is BurgerBelangen bezorgd over de situatie bij de kruising Coba Ritsemastraat, Dijksweg en Johannes Vermeerstraat. Maar die kruising is voor een deel aangepakt, laat het college van B en W aan de fractie weten. Zo liggen er rode fietsstroken. Er komt nog wel een betere en meer overzichtelijke aansluiting op de Dijksweg. Ook wordt de Fré Cohenstraat, waaraan de school ligt, nog met rood asfalt ingericht als fietsstraat.

Dat zal weliswaar vóór het nieuwe schooljaar het geval zijn, maar de eerste 200 leerlingen gaan al na de kerstvakantie aan de slag in de nieuwbouw. Verder gaat er niet veel gebeuren in de tussentijd. “Dit heeft geen meerwaarde voor het aspect verbetering verkeersveiligheid. Bovendien gebeuren er ook helemaal geen (geregistreerde) ongevallen op dit specifieke punt”, aldus het college.

BurgerBelangen vroeg ook om een gescheiden fietsroute langs de Coba Ritsema- en H. Leefsmastraat, maar die komt er niet. Zo zijn de groenstroken waarover dat rijwielpad zou moeten lopen, eigendom van woningcorporatie Welbions. Ook liggen er veel kabels en leidingen, waardoor een verhard wegdek voor fietsers niet mogelijk is. De gemeente bekijkt wél of op de C. Ritsemastraat een extra bussluis kan worden aangelegd als snelheidsremmer.


BurgerBelangen vroeg nog om een gescheiden fietsweg langs de Coba Ritsema- en H. Leefsmastraat, maar die komt er niet. Zo zijn de groenstroken eigendom van woningcorporatie Welbions. Ook liggen er veel kabels en leidingen, waardoor een verhard wegdek voor fietsers niet mogelijk is. De gemeente bekijkt wél of op de Coba Ritsemastraat een extra bussluis kan worden aangelegd om de snelheid te remmen.