bel redactie 074 - 256 66 99

Twickel College heeft beste debaters

Gepubliceerd op: 11/04/2019

Twickel College heeft beste debaters

HENGELO Het Twickel College heeft de beste debaters. Een team van deze school won donderdagmiddag namelijk het scholierendebat 2019. De debaters scoorden hoog op argumentatie, presentatie en teamwork.


Het team won een wisselbeker en een cheque van 250 euro, te besteden aan de debatcultuur op school. Poppodium Metropool stelde bovendien voor alle teams concertkaarten beschikbaar. Het scholierendebat in de theaterzaal van Berflo Hengelo stond onder leiding van burgemeester Sander Schelberg.

De hoogste klassen van havo en vwo van het Montessori College, het Twickel College en Lyceum De Grundel gingen in zes rondes met elkaar in discussie. Het Bataafs Lyceum was verhinderd. De stellingen varieerden van ‘Alle middelbare scholen van Hengelo moeten onder één bestuur vallen’ tot ‘Gif-treinen mogen tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van het Overijsselse spoornetwerk’.

De teams waren erg aan elkaar gewaagd, met goede argumenten en stevige oneliners. De jury stond onder leiding van Niek Dekker van het Debatbureau. De andere juryleden waren wethouder Claudio Bruggink en journalist Michel Hasselerharm van De Twentsche Courant Tubantia.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht