bel redactie 074 - 256 66 99

Twentse productie STORK! genomineerd voor Musicalworld Award

Gepubliceerd op: 03/08/2019

Twentse productie STORK! genomineerd voor Musicalworld Award

Het succesvolle communityproject STORK! is genomineerd voor een Musicalworld Award in de categorie beste regionale productie.


De musicalvoorstelling over de geschiedenis van Stork was vorig jaar te zien op het terrein van de Ketelfabriek in Hart van Zuid in Hengelo. Hoofdrolspelers van STORK! waren onder meer Han Oldigs, Laus Steenbeeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten.

“Het is voor ons een geweldige eer om opnieuw met een van onze producties genomineerd te zijn. Afgelopen jaar wonnen we de Musicalworld Award voor beste kortlopende musical met ‘Het Verzet Kraakt’. Fantastisch om dan ook dit jaar weer kans te maken op een award. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat we met onze producties iets geweldigs neerzetten wat een
breed publiek aanspreekt. We hebben in Twente werkelijk locatietheater op de kaart gezet en zullen dit de komende jaren blijven doen!” aldus Gerard Cornelisse, producent van STORK!"

Het theaterspektakel werd bezocht door duizenden bezoekers uit de gehele regio en andere delen van het land. Aan Stork werkte honderden vrijwilligers mee van verschillende Hengelose verenigingen en organisaties. De avond begon met een heerlijk driegangendiner, met daaropvolgend de voorstelling. Alles op het terrein ademde industriële sfeer. Zo bestond het decor bestond uit gebruikte immense pompen en metaalonderdelen van het bedrijf Stork.

Gerard Cornelisse en zijn team hebben al eerder producties in Twente neergezet, waaronder van Katoen en Nu en het met een Musicalworld Award bekroonde ‘Het Verzet Kraakt’. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang voor het volgende project, Reuring in het Reggedal. Muziektheater over het vergeten heden en verleden van Nijverdal. De première van dit nieuwe theaterstuk zal plaatsvinden op 13 september in het Ravijn in Nijverdal.

“We kijken er naar uit om ook van het project Reuring in het Reggedal een succes te maken. Het is geweldig om te zien dat we in Twente zoveel moois op het gebied van locatietheater neer kunnen zetten en bezoekers een fantastische avond kunnen bezorgen.” aldus Gerard Cornelisse.

Foto: Theaterspektakel STORK! (Cast en orkest) Fotograaf Willem van Walderveen

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht